TITZI - BOKEN

Titziboken

 
En unik bok om en hunds arbete som terapeuthund!

 

Under 12 år hade jag världens bästa och finaste kollega vid min sida.   "Titzi"
Titzi föddes 2005. På den tiden fanns det varken utbildningar eller föreningar för terapeuthundar. Med min starka övertygelse om hundens värdefulla egenskaper i omsorg blev Titzi och jag något av lite "pionjärer" inom terapeuthund. En fantastisk resa. Ofta med ett steg fram , men ibland två steg bakåt. 

  Titzi i hand

Trots att det inte fanns några officiella utbildningar var det viktigt för mig att Titzi skulle ha någon slags utbildning. Jag anser att man måste ha en tanke bakom till det hunden ska utföra, vilken slags nytta den ska göra och ett mål. Jag jobbar inom psykiatrin och la därför stor fokus på att Titzi skulle kunna vara ett stöd på den sociala biten.
Med min utbildning som hundinstruktör och en hel del aktivt arbete inom hundvärlden med "problemhundar", hundpensionat mm tycker jag nog att jag klarade av att lägga upp en bra utbildning för Titzi på egen hand. Den blev skräddarsydd för just Titzi och för just det arbete hon skulle utföra.

 thumbnail_hund_kort210    Titzi 2015-07-18 - denna

 

Titzi gav så mycket villkorslös kärlek och omvårdnad varje arbetspass hon jobbade Det finns många fina historier att berätta och jag kände att jag gärna ville dela med mig av det till andra som vill jobba/jobbar med terapeuthundar. Så därför föddes idén till "Titzi-boken". 

I min "Titzi-bok" har jag samlat mina funderingar kring ämnet terapeuthund, om hur Titzi arbetade och mängder med berättelser direkt hämtade ur vårt arbetsliv där Titzi hade en betydelsefull roll.

Jenny o Titzi 

 

 Boken kostar 150 kr + eventuell frakt. (48 kr inom Sverige)

Om du vill köpa boken så skicka ett sms till mig på telefonnummer: 070 -53 20 401

 

Några omdömen från läsare:
"Det gick inte att lägga den ifrån sig"
"En fantastisk bok"
"Jag blev så rörd när jag läste din bok"
"Titziboken är lätt, hjärtevarm och innerlig"